fredag 25 mars 2011

Källkritik

För att besvara våra frågeställningar har vi i första hand använt oss av Internet. Varje person har letat efter lämplig information till sin respektive frågeställning och på så sätt använt internet på olika sätt. Anton har mest letat efter statistiska fakta från stora organisationer såsom International Energy Agency (IEA) och ekonomifakta.se. Informationen som inhämtats på dessa sidor bör klassas som förhållandevis trovärdig, i och med att de drivs av stora organisationer som granskas ganska ingående.
Aida har använt sig av Eskilstuna kommuns hemsida, men främst informationen vi erhöll under vårt studiebesök med Lars-Erik Dahlin på kommunen. I och med att han verkade väldigt kunnig på sitt område, kan man anta att det mesta vi fick ut av honom stämmer. När det kommer till kommunens åtgärder kunde han verka lite vag.
Alice har använt sig av tidningsartiklar och regeringens hemsida. Eftersom Alice’ fråga delvis handlar om människors åsikter och regeringens del i arbetet att öka användningen av förnybar energi, kan dessa källor ses som lämpliga. Dock kan bägge innehålla många åsikter eftersom de är politiskt vinklade. Det här är något vi är medvetna om och därför har tänkt på under arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar