fredag 25 mars 2011

Grupputvärdering

a. Vilka för- och nackdelar har det varit att arbeta i grupp?En fördel med att arbeta i grupp är att det blir lättare att se saker ur olika perspektiv i och med att man kan diskutera och komma fram till olika slutsatser. En nackdel kan vara att om någon är borta, pga exempelvis sjukdom, kan hela arbetet bli lidande.

b. Vad tyckte ni om att vi lärare delade in er i grupper?


c. Hur var det att blogga om arbetet istället för skriftlig rapport?
Det har varit bra eftersom en blogg är tillgänglig för alla. På så sätt kan alla gruperna på ett enkelt sätt ta reda på hur det går för de andra. Tillgängligheten gör också att vi i gruppen enkelt kan skriva inlägg var  vi än är.

d. Hur gick arbetet (både i gruppen och om själva uppgiften)? Tyckte ni att
arbetet fungerade som det skulle?
Det har fungerat bra. Alla har tagit sitt ansvar och fullgjort de uppgifter de blev tilldelade. Det här goda samarbetet har lett till ett, enligt oss, mycket bra resultat som inte kunde ha blivit mycket bättre.

e. Hur gick redovisningen?
Överlag tycker vi i gruppen att redovisningen gick väldigt bra. Vi var väl förberedda vilket ledde till en väl utförd presentation.

f. Finns det något speciellt i undersökningen som ni vill ta upp och i så fall
varför?
Nej.

g. Finns det något ni skulle ha gjort annorlunda?
Vi är som sagt mycket nöjda med vår insats, men skulle arbetet göras om skulle vi nog försöka diskutera mer med varandra på alla frågor och försöka få ned tiden som krävdes för att göra presenattionen.

h. Vad behöver vi lärare tänka på till nästa gång vi ska göra ett sådant här
projekt?
Ni lärare skulle kunna bidra med tydligare direktiv i början av arbetet. Som det var nu kändes det exempelvis lite otydligt med hur lång presentationen skulle vara.
Det var bra. Då får man arbeta med personer som man annars inte umgås med så mycket. Dessutom ka det här stärka sammanhållningen i klassen, eftersom alla umgås lite mer med alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar