måndag 14 februari 2011

Sista lektionen före lovet!

Idag har vi (Alice och Anton) gjort det sista på våra frågeställningar och läst igenom varandras frågeställningar. Eftersom Aida inte kunnat skriva klart sin frågeställning utan hela sammanställningen från studiebesöket är hon inte helt klar än. Under lovet ska vi arbeta med den gemensamma frågeställningen vi har.
 eftersom jag (Alice) är klar med min frågeställning lägger jag ut en liten bit av svaret på den här det är sammanfattning och diskussion.

Mycket av problemen med förnyelsebar energi grundar i brist på acceptans och tilltro. Vindkraften har mest problem när det gäller acceptans men det finns lösningar, det kan dock vara svårt att åtgärda detta eftersom den visuella aspekten även spelar en stor roll. Ett bakomliggande problem kan vara bristen på kunskap inom ämnet.
Kan man göra det lite lättare för människor att själva generera förnyelsebar energi kan man öka konsumtionen mycket och göra elen billigare för de som har egen el eller investerar i andras energiproduktion.
Även om det finns många sätt att tvinga fram en ökning i konsumtionen genom att ställa krav och höja skatter vore det bästa och mest effektiva att öka efterfrågan på förnyelsebar energi.
 Lyckas man få ut budskapet om hur bra det är för vår miljö så kan man ändra synen på förnyelsebar energi. Om förnyelsebar energi blir något människor efterfrågar när de t.ex. flyttar till en ny stad eller väljer vilken firma de vill använda för en tjänst, sätter detta press på kommuner och företag att driva sina verksamheter med grön el. På så sätt skulle man till slut kunna driva allt med förnyelsebar energi, inställning och kunskap spelar större roll än vi tror.
//Alice

1 kommentar: